رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: 89 درصد از موارد حیوان گزیدگی در این استان مربوط به سگهای صاحبدار است که این چالش نیازمند برنامه فرهنگی و نظارتی قوی است.

دکتر ˈبابک عشرتیˈ روز شنبه به مناسبت هفته مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و دام در گفت و گو با ایرنا افزود: مجموع موارد گزارش شده حیوان گزیدگی استان پارسال سه هزار و 417 مورد بوده که دو هزار 870 مورد آن توسط سگهای مهاجم، 397 مورد توسط گربه های هار و مابقی توسط حیوانات دیگر بوده است.

وی بیان کرد: رها شدن سگهای صاحبدار در کانونهای جمعیتی معضلی جدی در استان مرکزی است که با هماهنگی با استانداری مرکزی قرار است با همکاری دامپزشکی استان برنامه ساماندهی این بخش از طریق شناسنامه مسوولیت پذیری صاحب در دستور کار قرار گیرد.

رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: میانگین بروز بیماری هاری به ازای ده هزار نفر جمعیت در استان مرکزی 22 مورد بوده که بیشترین آن در شهرستان تفرش با 44 مورد و کمترین آن در خمین با 17 نفر در ده هزار نفر جمعیت گزارش شده است.

دکتر عشرتی ادامه داد: سال گذشته همچنین 592 مورد بیماری بروسلوز(تب مالت) در استان گزارش شده که شهرستان شازد بیشترین و آشتیان کمترین مواد آن را شامل شده است.

وی میانگین شیوع بیماری تب مالت در استان مرکزی را 41 در یکصد هزار نفر جمعیت عنوان کرد و گفت: در ارزیابی تحلیلی این بیماری 86درصد موارد گزارش شده ساکن مناطق روستایی بودند و شغل آنها مرتبط با کشاورزی و دامداری بوده و مواد لبنی غیرپاستوریزه در رژیم غذایی خود داشته اند.

رییس مرکز بهداشت استان مرکزی توضیح داد: بر اساس آمار مذکور 22 مورد ابتلای به سالک پارسال در استان گزارش شده که نیمی از موارد در شهرستان ساوه بوده و در ارزیابی ها مشخص شده که بیش از 85 مورد مبتلایان سابقه مسافرت به مناطق آلوده داشته اند.

عشرتی افزود: پارسال همچنین دو مورد بیماری سیاه زخم در شازند و دلیجان مشاهده شد که هر دو مورد در جمعیت روستایی و خانواده هایی بود که تماس مستقیم با دام داشتند.

وی تعداد موارد مشکوک به تب کریمه کنگو در استان را پارسال هشت مورد اعلام کرد و گفت: پنج مورد از این گزارش ها در حد احتمال و سه مورد مشکوک به ابتلا بوده است.

رییس مرکز بهداشت استان مرکزی یادآور شد: اگرچه هنوز منشاء کرونا ویروس کشف نشده اما تخمین زده شده که این بیماری در افرادی که با شتر در تماس بوده و فرآورده های آلوده آن را مصرف کرده اند بیشتری باشد و از این رو در حوزه بیماریهای مشترک انسان و دام قرار دارد.

عشرتی خاطرنشان کرد: تاکنون دو مورد ابتلا به کرونا ویروس در کرمان مشاهده شده و استان مرکزی از این بیماری پاک است اما با توجه به شیوع بالای این بیماری در کشورهای عربی و سفر مستمر حجاج رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از شیوع آن ضروری است.

وی بیان کرد: کرونا ویروس عامل یک بیماری تنفسی شبیه سارس است که به شدت کشنده و مرگ آور است و تا کنون در کشورهای عربستان، امارات، اردون، قطر و یمن مشاهده شده است.

دکتر عشرتی توضیح داد: علایم بیماری کرونا تب بالای 38 درجه، سرفه، گلودرد، اسهال و تنگی نفس است و کسانی که به ویژه به کشورهای عربی سفر کرده اند در صورت مشاهده آن باید به پزشک مراجعه کنند.

وی گفت: استفاده از ماسک ، شستشوی مداوم دستها و استفاده از دستمال هنگام سرفه و عطسه بهترین راه پیشگیری از شیوع این بیماری است و مسافران کشورهای عربی نیز باید از مصرف مواد خوراکی و آشامیدنی غیرمطمئن از دستفروشان و همچنین خوردن لبنیات شتر بپرهیزند.

از 14 تا 22 تیرماه امسال به عنوان هفته مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و دام نامگذاری شده است.


نظرات شما عزیزان:

سارا
ساعت20:31---15 تير 1393
سلام.خوبین؟


ممنونم از حضورتون.


منتظر حضوردوبارتون هستم....


خدانگهدار.....


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


موضوعات مرتبط: اجتماعی ، ،
برچسب ها : ,,,,


تاريخ : یک شنبه 15 تير 1393 | 4:9 | نویسنده : علی رضا جعفری |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.